Pressmeddelanden

Under lunchtid den första veckan i september kommer ”Street food by Diners Club” till Stockholm. Tanken med food trucken är att låta särskilt framstående kockar från Norden tolka street food i sin hemstad och erbjuda invånarna en ny unik smakupplevelse till ett bra pris. I Stockholm är det Mathias Dahlgren som tolkar street food på sitt sätt.

Den första veckan i september plockar Diners Club ut den välrenommerade kocken Mathias Dahlgren till gatan. Som enda svensk har han vunnit Bocuse d´Or och hans restauranger har blivit belönade med Guide Michelin-stjärnor. Mathias Dahlgren, som idag har restaurangerna Matbaren, Matsalen, Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm och Rågbrödsbageriet Green Rabbit, har tagit fram en meny med sin egen tolkning av svensk soul food som kommer att serveras från en food truck centralt parkerad i Stockholm.   

– I Norden har kockar på den här nivån aldrig serverat mat i en gatuköksliknande form tidigare. Samtidigt har intresset för mat som upplevelse aldrig varit så utbrett, vi är fler och fler som i varierande utsträckning är att betrakta som ”foodies”. Med konceptet vill vi göra det möjligt att till en rimlig peng få äta riktigt bra mat och ta del av Mathias Dahlgrens tolkning av den rådande street food-trenden, säger Maria Dahlquist på Diners Club.

– Min idé bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men, som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en food truck 2014. Det blir mat med stark identitet och mycket hjärta, precis som den internationella food truckmaten, men i en svensk tappning, säger Mathias Dahlgren.

Food trucken på turné i Norden

Utöver Stockholm kommer food trucken att besöka Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. I Finland är det kock Henri Alén från restaurang Muru Dining som tolkar street food. I Danmark är det Victor Wågman och Samuel Nutter, bakom restaurang Bror och tidigare från restaurang Noma, som står för menyn. I Norge är det kocken Even Ramsvik från restaurang Ylajali, vars mat inspireras av naturen i Norge, som står för konceptet. Gemensamt för samtliga kockar är att de står för nytänkande och kreativ kokkonst. 

”Street food by Diners Club”

Kredit- och betalkortet Diners Club föddes på en restaurang i New York och har alltid haft ett särskilt fokus på god mat och dryck. Bland annat är Diners Club sedan länge en aktiv partner i den årliga globala rankingen av världens bästa restauranger ”50 best restaurants in the world”. Med food trucken ”Street food by Diners Club” låter man några av Nordens främsta kockar skapa street food, som ett sätt att introducera fler till livets goda.

Här hittar du food trucken ”Street food by Diners Club”:
  • 26-30 augusti – Henri Alén från restaurang Muru Dining i Helsingfors
  • 2-6 september – Mathias Dahlgren från restaurang Mathias Dahlgren i Stockholm
  • 9-13 september – Victor Wågman och Samuel Nutter från restaurang Bror i Köpenhamn
  • 16-20 september – Even Ramsvik från restaurang Ylajali i Oslo

 

För mer information vänligen kontakta:

Maria Dahlquist, marknadsansvarig Diners Club, tel 08-14 68 12,
e-post: maria.dahlquist@dinersclub.se

Maya Johansson, marknads- och kommunikationsansvarig Restaurang Mathias Dahlgren,
tel 08-679 35 42, e-post: maya.johansson@grandhotel.se

Läs mer om Mathias Dahlgren: www.mathiasdahlgren.com