Mathias Dahlgren deltar i Street food by Diners Club

"Jag har aldrig gjort det här förut – det känns väldigt spännande!"

Karta & öppettider

Mellan den 2–6 september kan du njuta av Mathias Dahlgrens mat direkt från vår food truck på Skeppsbrokajen i Stockholm.

Vilken var din första tanke när ni fick frågan om att ta ut er matkonst i en food truck?

– Food truck-fenomenet kommer från USA där det är lite varmare. Där fungerar det att hänga ute. Mycket av maten som lagas har den kulturen med sig. Det är lite Brooklyn över det hela. Jag vill istället lyfta fram min egen kultur och damma av lite av ”mormors mat”.

Varför har du valt att vara med?

– Jag har aldrig gjort det här förut – det känns väldigt spännande!

Vad är tjusningen med food trucks för dig?

– Hur mobiliteten möter människor. Och maten möter människorna.

Hur kom ni fram till menyn som ska serveras under veckan?

– Jag måste göra något som jag tycker om – en maträtt som jag har en relation till. Och så måste det fungera logistiskt i en food truck. Både att preppa och att få fram. En kombination av funktionalitet och smak.

Kan du ge oss en försmak av vad som kommer att serveras i Stockholm?

– Min ide bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en food truck 2014.

I vilket land hittar man bäst street food enligt dig?

– Asien, som i och för sig är ett enormt område, men det finns överallt. I Singapore hittar du ”Hockaplace" där 8–10 personer lagar mat till just den innergården. Det är intressant att man möts med maten i centrum!

Om Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren hittar du till vardags på Grand Hôtel i Stockholm. Han har två Guide Michelinstjärnor och ligger på The world’s 50 best restaurants.